Hur började ditt intresse för mat, bakning och hälsa? Och hur växte idéen fram till att starta Skippa Sockret?
Oj, som barn åt jag i princip INGENTING i matväg. Har fått berättat för mig hur oroliga folk i min omgivning var över detta men det ordnade upp sig och idag äter jag det mesta och älskar nya matupplevelser!
Jag vill minnas att mitt intresse för bakning började någon gång under tonåren, jag älskade att baka och bjuda bort till andra (tycker inte att de är lika kul att äta mina egna bakverk, haha). Efter att ha jobbat som barnskötare några år efter gymnasiet bestämde jag mig för att gå en utbildning inom konditori & bageri och därefter jobbade jag som konditor i cirka tre års tid på Clarion Hotel Stockholm vilket var väldigt lärorikt. Samtidigt som jag var där så började mitt intresse för hälsa och träning bli allt starkare och jag utbildade mig då till hälsocoach.
Idéen till Skippa Sockret kom till på ett kontor på Södermalm, jag gjorde en praktik på hälsotidningen SportHälsa. En dag så tog jag med mig en Raw Key Lime Pie vill jag minnas och en utav kollegorna frågade om jag inte kunde börja blogga för dem och bjuda på lite hälsosamma recept. Självklart svarade jag ja och tänkte mest att det var en rolig grej!
Jag började med att mejla till Tyngre och frågade om de ville sponsra mig med proteinpulver så att jag kunde börja ta fram lite recept och de sa med glädje ja, så här ett par år senare håller vi fortfarande ihop! <3
Bloggen fick ganska snabbt väldigt positiv respons och mitt instagramkonto växte hela tiden. Jag är otroligt tacksam över att mina dåvarande kollegor (nu fantastiska vänner) Anna, Derin och Ewelina peppade, pushade och hjälpte mig med ALLT kring Skippa Sockret, utan dem hade jag inte varit här idag.
Otroligt tacksam över det! <3