Intervju – @SkippaSockret Martina

Det som började som ett litet sidoprojekt inspirerar idag tiotusentals människor varje dag. Hon är talangen som gjort succé med sina magiska recept helt utan socker och på instagram kan du följa hennes härliga vardag.
Vi är otroligt glada att fått möjligheten att intervjua @Skippasockret eller Martina som hon egentligen heter. Fullt av inspiration och spännande läsning!

Nämnde vi att Martina dessutom kommer att släppa 3 stycken fantastiska recept här på brunchsthlm.se kommande lördagar? Det vill du inte missa.. 😉

Vi är supernyfikna på vem som är stjärnan bakom Skippa Sockret. Berätta, vem är du? 

Haha åh, jag är faktiskt rätt dålig på att prata om mig själv utåt och har lite gömt mig bakom ”Skippa Sockret” så denna fråga var nog på tiden att svara på. Mitt namn är Martina, jag är 29 år gammal och är född, uppvuxen och bor ute på Värmdö – cirka 20 minuter utanför centrala Stockholm. På fritiden spelar jag innebandy och har gjort sedan jag var ungefär 9 år gammal. Träning är en stor del av mitt liv, jag gillar att variera min innebandy med gym och löpturer ute i skogen. Utöver träningen så tycker jag såklart om att baka och testa fram nya recept. Jag är en riktig frukost- och matälskare som inte alls förstår mig på människor som ”skippar måltider”. Själv tänker jag ständigt på när och vad jag ska äta härnäst!

Foto: Skippasockret

Hur började ditt intresse för mat, bakning och hälsa? Och hur växte idéen fram till att starta Skippa Sockret? 

Oj, som barn åt jag i princip INGENTING i matväg. Har fått berättat för mig hur oroliga folk i min omgivning var över detta men det ordnade upp sig och idag äter jag det mesta och älskar nya matupplevelser!

Jag vill minnas att mitt intresse för bakning började någon gång under tonåren, jag älskade att baka och bjuda bort till andra (tycker inte att de är lika kul att äta mina egna bakverk, haha). Efter att ha jobbat som barnskötare några år efter gymnasiet bestämde jag mig för att gå en utbildning inom konditori & bageri och därefter jobbade jag som konditor i cirka tre års tid på Clarion Hotel Stockholm vilket var väldigt lärorikt. Samtidigt som jag var där så började mitt intresse för hälsa och träning bli allt starkare och jag utbildade mig då till hälsocoach.

Idéen till Skippa Sockret kom till på ett kontor på Södermalm, jag gjorde en praktik på hälsotidningen SportHälsa. En dag så tog jag med mig en Raw Key Lime Pie vill jag minnas och en utav kollegorna frågade om jag inte kunde börja blogga för dem och bjuda på lite hälsosamma recept. Självklart svarade jag ja och tänkte mest att det var en rolig grej!

Jag började med att mejla till Tyngre och frågade om de ville sponsra mig med proteinpulver så att jag kunde börja ta fram lite recept och de sa med glädje ja, så här ett par år senare håller vi fortfarande ihop! <3

Bloggen fick ganska snabbt väldigt positiv respons och mitt instagramkonto växte hela tiden. Jag är otroligt tacksam över att mina dåvarande kollegor (nu fantastiska vänner) Anna, Derin och Ewelina peppade, pushade och hjälpte mig med ALLT kring Skippa Sockret, utan dem hade jag inte varit här idag.
Otroligt tacksam över det! <3

Martina tillsammans med sina dåvarande kollegor, Anna, Derin och Ewelina på restaurang Deli De Luca.  Foto: Privat

Efter ett par månader fick jag frågan om att bli en del utav Barebells nya projekt ”Barebells Bakers”. De samlade ihop ett gäng profiler som skulle ta fram spännande recept med deras produkter i fokus. Självklart tackade jag ja till denna möjlighet och det har varit en fantastiskt rolig resa som fortfarande pågår.
För att sammanfatta Skippa Sockrets resa så började det som ett roligt litet sidoprojekt som nu tar majoriteten av min tid!

 

Var finner du din inspiration ifrån? Hur tar du fram dina sockerfria recept och hur har du utvecklat dina recept och varumärke genom tiden?

Det finns så otroligt mycket inspiration, jag älskar pinterest! Även instagram kryllar av duktiga människor som bjuder på härliga recept och bilder som man bara dreglar över! Jag brukar oftast pröva mig fram till olika ”basrecept” och därefter variera mig i smak och form, exempelvis mina proteinrika bountys som blivit poppis. Där har jag hittat en perfekt bas som fungerar och sedan varierat smakerna bara.

Varumärket har fått växa fram sakta men säkert och det har varit otroligt viktigt att det känts lika roligt och inspirerande för både mig själv och mina följare.

Martina med Barebells Bakers.  Foto: Skippasockret

"finns ingen bättre känsla än när man får till de där klockrena receptet"

Vad är det bästa och roligaste med att skapa recept och experimentera med mat/bakning?

Att det inte finns några gränser egentligen. Fördelen med att göra det hemma är också att jag kan testa mig fram hejvilt, ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra, haha.

Det finns ingen bättre känsla än när man får till de där klockrena receptet som är magi för både ögon och mun!

 

Din instagram är så fantastiskt härlig att följa, vad är hemligheten?

Åh tusen tack, va glad jag blir! Jag vet inte riktigt om det finns någon hemlighet men jag har verkligen släppt på alla krav och ”måsten” när det kommer till mitt konto, allt behöver inte vara perfekt och det gillar jag!

 

På Martinas instagram @Skippasockret finns fullt av härlig mat- & bakinspiration!
Vad har du för drömmar, framtidsplaner och mål med Skippa Sockret?

Min dröm är att en dag kunna ha Skippa Sockret som heltidsjobb, att kunna lägga ner 110% på detta och få jobba med det jag brinner för. Däremot känner jag ingen stress, det är som sagt en dröm.
Jag hoppas såklart också på att jag får fortsätta att samarbeta med Tyngre och Barebells så länge som möjligt. Det är fantastiskt roligt att experimentera fram nya proteinrika recept och få träffa alla härliga människor där!

 

Hur ser du på socker? Undviker du socker i din vardagliga kost?

Jag är väldigt medveten om vad jag stoppar i mig och väljer 9/10 gånger produkter utan tillsatt socker eller så lite socker som möjligt. Det valet gör jag främst för att min kropp mår bra utav det och det är något jag har märkt av under de senaste åren.
Självklart äter jag socker ibland också men då vill jag välja det själv och inte stoppa i mig något med ”dolt” socker i. Vill jag ha godis eller en kanelbulle så äter jag det, inga konstigheter! Jag tror inte på att sätta förbud för sig själv när det kommer till kost, jag försöker att ha balans och njuta av allt men inte alltid!

 

Vad tycker du att en riktigt bra brunch skall innehålla?

Variation! Jag älskar bröd, gärna surdeg. En bowl av något slag är ett måste, gärna med en rejäl klick jordnötssmör och färska bär. Sen ska det givetvis finnas något lite sötare tillsammans med det viktigaste av allt – kaffet!

 

Utan att avslöja vad för brunchrecept du kommer att dela med dig av kommande veckor här på brunchsthlm.se, hur skulle du beskriva dem?

För att inte avslöja för mycket så är det ett par recept som verkligen speglar mig!
Ett recept passar även bra till julfrukosten. Oj, sa jag för mycket nu?

Hur har du arbetat fram just de här recepten?

Jag har utgått från vad jag själv hade velat ha på brunchbordet och för mig är det viktigt att det inte är för avancerat, det ska inte ta en halv dag att förbereda ett recept. Eftersom vi också äter med ögonen så var det såklart viktigt att de blev lika tilltalande i både utseende och smak. Jag är otroligt nöjd med resultatet och ser fram emot att få dela recepten här med er!

 

Har du något extra härligt brunch-minne?

Jag och min mamma fyller år dagarna efter varandra och jag minns att vi för ett par år sedan valde att fira detta med en brunch hemma istället för en klassisk fika eller middag, det blev verkligen succé! Vi bjöd på allt ifrån minipizzor till amerikanska pannkakor, chark, färsk frukt, smoothie och bakverk som vi då hade gjort själva från grunden. Där kan vi prata om matkoma efteråt, men så värt det!

Martina besöker Omayma på Södermalm.  Foto: Skippasockret

Har du något favorit brunchställe i Stockholm just nu?

Pom & Flora, jag tycker ändå att jag har provat många ställen i Stockholm men inget ställe slår dem, de är genier!

Några som kommer precis efter är Bröd & Salt, Omayma och BodyBuddys! Har ännu inte testat Café À la Lo, det ligger på min to-do!

 

Ifall man vill smaka dina fantastiska bakverk, hur går man tillväga då?

På min blogg skippasockret.sporthalsa.se eller på tyngre.se (receptsidan) delar jag med mig utav alla recept.

 

Ifall man vill följa mer av dig och din härliga inspiration, var hittar man dig?

@skippasockret <3

Skippa Sockret

Namn: Martina

Ålder: 29

Intressen: Träna, baka, hänga med familj & vänner och dricka massvis med kaffe!

Favoritmat: Inget slår en riktigt bra pizza.

Hemsida: Skippasockret.se

Foto: Skippasockret

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera