Vad roligt att ni även bakar era egna bakverk, hur jobbar ni fram recepten på maten och bakverken ni erbjuder?
Många av våra recept utvecklas över lång tid. Vi får en idé, eller kanske inspireras av något vi smakat eller lagat tidigare, och sedan gör vi det till vårt eget, alltså à la Lo. Vi smakar, analyserar, provar oss fram och är perfektionister. Vår utgångspunkt är ofta rena och enkla smaker men samtidigt spännande mat med en twist.
Var det en självklarhet för er att ha en växtbaserad meny?
Ja det var det. Det känns helt rätt ur alla synvinklar. Dessutom är ett av våra mål med À la Lo att visa att vegansk mat inte är tråkig, ensidig eller bara nyttig. Lika självklart som att öppna ett växtbaserat café var det att inte bli just ett “vegancafé”. Vissa människor kan ha en lite tråkig inställning till sådana ställen och vi ville inte göra en stor grej av det. Vi är ett café som serverar jäkligt goda grejer, och just det, allt är växtbaserat. Bra va?
Lovisa med varma nybakade croissanter. Foto: BrunchSthlm.se