Lussegröt med rostade mandlar av Skippa Sockret

Vi är fantastiskt glada att presentera Martina. Stjärnan bakom instagramkontot och varumärket Skippa Sockret har tagit fram 3 sockerfria och helt underbara recept för BrunchSthlm.se.

Med bara 5 dagar kvar till julafton passar det perfekt att boosta julkänslan med något riktigt gott.
Spana in den här saffransgröten!

Om du inte redan läst intervjun med Martina, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Lussegröt med rostade mandlar 

Portioner: 1 pers

Tid: 20 minuter

 

Ingredienser:

Gröt

1,5 dl havregryn

2,5 dl vatten

½ paket saffran

En nypa salt

 

Topping

1 dl havredryck

2 msk lingonsylt

1 msk jordnötssmör

Rostade mandlar

Foto: Skippasockret

TILLAGNING

1. Koka upp havregryn, vatten, saffran och salt tills du får en krämig konsistens på gröten som du gillar.
 
2. Värm mjölken försiktigt och använd sedan en mjölkskummare för att få till ett sånt härligt mjölkskum, häll det sedan runt om gröten.

3. Toppa nu med lingonsylt, jordnötssmör och rostade mandlar – mums!

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera