Intervju – Louise Appelgren

Vi är superglada att fått chansen att intervjua frukostälskaren Louise Appelgren. På instagram inspirerar hon tusentals följare med hennes fantastiska frukostar och sin personliga resa inom hälsa, resor och mat. 

Louise har tagit fram 3 st mumsiga recept på brunchrätter som kommer släppas här på brunchsthlm.se under kommande lördagar.

I vår härliga intervju med Louise får du läsa om hennes inspirerande matintresse och kanske en och annan ledtråd till kommande veckornas recept!

 

Hur började ditt intresse för frukost & matlagning och hur kom idéen till att starta ditt instagramkonto @louiseapple?

Från det att jag var liten till att jag var ungefär 15 år så var ravioli och lasagne det enda jag åt. Vad som hände därefter måste jag nästan fråga min mamma haha men jag antar att mina smaklökar började förändras, allt eftersom jag blev mer och mer intresserad av hälsa och välmående. Jag började då även långsamt märka att jag inte bara mådde väldigt bra av att äta färgglad och nyttig mat, men att jag framförallt älskade att platea den fint och ta bilder på olika saker som jag åt! Efter ett par år av skapande och fotande så kändes det en dag självklart att starta en foodsta som skulle bli ägnad till egentligen allt som hälsa innebär för mig, vilket har kommit till att bli allt från både psykiskt- och fysiskt välmående till recept, träning eller spännande nya produkter jag är sugen på att testa. Just frukost började jag nog bli besatt av tack vare alla fina frukter, färger, blommor och blad som går att ha roligt med när man tar just frukostbilder. Idag går jag och lägger mig längtandes efter att nästa dag få vakna upp och både laga och äta frukost och kan inte förstå hur vissa kan få för sig att “frukost inte är för dem”, haha.

 

Var finner du din inspiration ifrån? Hur tar du fram dina frukostrecept och hur har du utvecklat dina recept genom tiden?

På Instagram hittar jag mycket roliga saker jag vill prova på, men overall så har jag nog utvecklat de flesta av mina recept baserat på saker jag har hemma eller känner mig sugen på. Det här kanske låter konstigt, men jag älskar verkligen att “koka soppa på en spik” och ta lite av vad som finns tillgängligt just den morgonen. På det sättet blir det mycker variation i min matlagning, vilket jag tycker är så kul!!!

Louise instagram är fylld av massor härlig frukostinspiration. Kolla in Louise härliga instagram @louiseapple
Vad är det bästa och roligaste med att skapa recept och experimentera med mat?

Oj, vart ska jag börja 🙂 Det roligaste är nog att få fram nya smakkombinationer som jag inte stött på förut. Exempelvis så älskar jag att toppa mina acai bowls med en klick naturell grekisk yoghurt med rivet citronskal på. Det smakar så mycket sommar!!!! Jag tycker också så himla mycket om att koka min gröt med lite vatten, salt och lakritspulver, som jag toppar med frysta hallon. Sen är det ju ingen nyhet att jag fullkomligt avgudar chokladmynta och har det i typ alla mina smoothies.

Din instagram är fantastiskt inspirerande, vad är hemligheten? 

Tack, vad glad jag blir! Haha, vet inte om det finns nån hemlighet direkt men själv tycker jag det är roligt att följa konton som är lite mer personliga, där man får följa med på spontana händelser i någons liv, samtidigt som kontot har ett tydligt syfte. T.ex. att jag då att jag inte bara delar med mig av vardagsfrukostar som jag gör i mitt kök varje morgon, utan också tankar kring hur det är att vara på resa och fortfarande lyckas äta hälsosamt, hur det är att leva med hormonell obalans, eller hur jag hanterar kommentarer av kollegor på jobbet som tycker jag är larvig för jag tackar nej till tårtan!

"Jag brinner ju för att göra hälsosam mat som både smakar och ser god ut"

Vad tycker du att en riktigt bra brunch skall innehålla?

Jag det är fantastiskt roligt att bjuda på brunch och brukar då alltid ha nån typ av fräsch smoothie med. Gärna nån grönare med typ kokosvatten, banan, bär, massa veggies, (choklad)mynta, citron & ingefära. Sen vill jag gärna ha nåt gott bröd såklart – antingen ett surdeg eller fröknäcke som serveras med smör, ost, avokado, tomat & krasse. Sen ska det också finnas jordnötssmör och nån typ av bärkompott att bre på en annan macka. På sidan ska scrambled eggs också finnas med på bordet, tillagade med massa smör & gräslök! Kaffe med skummad @oatly samt mina “Kokosbollar Deluxe” som en perfekt avrundning! (Recept finns att hitta på @louiseapple).

 

Utan att avslöja vad för brunchrätter du kommer dela med dig av kommande veckor här på brunchsthlm.se, hur skulle du beskriva dem?

Jag har tänkt ut tre olika recept som ska kunna erbjuda nåt sött, nåt lite matigare och nåt lite annorlunda. Alla tre är naturligt fria från raffinerat socker & gluten, vilket jag vanligtvis utesluter från mina recept. Sen säger jag nog inget mer, men det ska hursomhelst bli otroligt kul att snart få dela med mig av dem alla tre här på brunchsthlm.se!

 

Hur har du arbetat fram recepten?

Jag har tänkt på vad jag själv tycker om och både fokuserat på smak och looks! Jag brinner ju för att göra hälsosam mat som både smakar och ser god ut – och det tror jag att jag har lyckats med för alla tre av de här recepten.

Har du något extra härligt brunch-minne?

Om jag har! Som alltid när jag reser någonstans så ser jag till att i förväg scouta massa cafén och restauranger på instagram som jag vill besöka, och inför min resa till Berlin var jag självklart well prepared. Bland alla hundra brunchställen jag hade sparat i min “Berlin-mapp”, fastnade jag lite extra för ett litet gem som såg ut att ligga en bra bit bort från vårt hotell. Väl där blev vi tillsagda att det var en två timmars väntekö(!) för att komma in på stället. Envis som jag är så övertygade jag mitt sällskap om att vi skulle stanna kvar och WOW så värt det var!!!! Jag kommer ihåg att jag åt en underbar vispad yoghurt med rabarberkompott, rostade nötter och granola, pyntad med med färska bär, chiafrön, ringlad honung & myntablad. Beställde också in en Shaksuka-variant med pocherat ägg, hummus, rostade kikärtor och sauterad spenat med ett underbart surdegsbröd till. Ja, ni hör ju. Sen såhär i efterhand kan jag ju kanske säga att “Hungry is the best flavor” och att det kan ha varit en av anledningarna till vår underbara upplevelse haha, men knappast att det förändrar min inställning till stället! Så – when in Berlin, måste ni lova att besöka @Roamers_Berlin !!!!!!!

 

Ifall man vill följa mer av dig och dina goda maträtter, var hittar man dig?

Instagram: @louiseapple

 
Har du något favorit brunchställe i Stockholm just nu?

JAAA det har jag verkligen!!! Har ju alltid älskat @cafepomflora men tycker nu att de fått en farlig konkurrent, bara runt hörnet om deras ställe på Odengatan – nämligen @cafealalo . Åt en underbar nicecream med granola och jordnötssmör när jag var där senast och är mer än taggad på att testa deras sallader som även de, ser fantastiska ut!!!! Sen måste jag också nämna @bodybuddyfoods som jag också avgudar. Ett perfekt work-space också, vilket jag tycker är ett riktigt plus i kanten!

Louise Appelgren

Namn: Louise Appelgren

Ålder: 25

Intressen: Laga, äta och bjuda på frukost!!!! Sjunga! Träna!

Kommentarer

mood_bad
  • Inga kommenterar ännu.
  • chat
    Kommentera