Äggfylld avocado med stekta champinjoner av Sophie Björkman

Matskribenten Sophie Björkman har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 magiska recept på brunch.

Det sista receptet på denna fantastiska receptserie av Sophie är en spännande maträtt av avocado och ägg. Ett mumsigt brunchrecept med kreativ touch!

 

Om du inte redan läst intervjun med Sophie, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Äggfyllda avocados med stekta champinjoner, ost och färska örter 

Portioner: 2 pers

Tid: Ca 20 minuter

 

Ingredienser:

2 st mogna avokados

4 äggulor

200 g skogschampinjoner

1 stor tomat

1 fetaost eller salladsost

Salt och peppar

Torkad oregano

Smör att steka champinjoner i

Färska örter (efter smak och tycke)

TILLAGNING

1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
 
2. Skiva tomater, skär champinjonerna i mindre bitar och dela avokadon i mitten
 
3. Knäck äggen och fördela så att du bara har äggula kvar och lägg ner dem i hålet på avokadon
 
4. Lägg tomater, ost, de äggfyllda avokadosen i en ugnsäker form med bakplåtspapper på
 
5. Salta, peppra och strö över torkad oregano (var lite försiktig med salt just över osten då den redan är ganska salt)
 
6. Sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter, äggulan ska bli krämig och osten ska kännas mjuk
 
7. Stek under tiden champinjonerna i rikligt med smör, salta och peppra
 
8. Servera allting tillsammans och ha gärna på lite färska örter

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera