Stekt sparris med pocherat ägg av Sophie Björkman

Matskribenten Sophie Björkman har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 magiska recept på brunch.

På självaste Nationaldagen precenterar vi nu stolt Sophies andra recept här på BrunchSthlm.se.  En härlig ballans av matig och lättsam brunchrätt som är en fröjd att både äta och se på. Det här receptet vill du inte missa!

Om du inte redan läst intervjun med Sophie, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Stekt sparris med pocherat ägg, bacon och stekta pinjenötter

Portioner: 4 pers

Tid: Ca 20 minuter

 

Ingredienser:

12 gröna sparrisar

4 ägg

4 skivor bacon

25 g pinjenötter

Olivolja att steka sparrisen i och smörja in plastfolie (till äggen)

Eventuellt tryffelolja

Salt peppar

Plastfolie

Penséer

Ört som passar

TILLAGNING

1. Börja med att värma vatten i en vid kastrull, tills vattnet sjuder
 
2. Pochera äggen enklast genom att ta ett glas, lagom stor bit av plastfolie som smörj in med olivolja (så att ägget inte fastnar) och lägg sedan plasten så att det kupar ner i glaset.
 
3. Knäck äggen i fyra olika plastknyten och snurra sedan åt plastfolien så att ägget sitter hårt fast inne i ”knytet”
 
4. Lägg ner äggen i kastrullen och låt sedan sjuda i cirka fem minuter, se till att de hela tiden täcks av vatten.
 
5. Hetta under tiden upp en stekpanna och stek pinjenötterna i torr panna
 
6. Stek sedan även baconet i torr panna
 
7. Stek till sist sparrisen så att den känns lagom mjuk
 
8. Servera allting tillsammans, gärna med lite tryffelolja på toppen (eller vanlig för den som inte gillar tryffel)
 
9. Dekorera med penséer och eventuellt någon ört

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera