Shakshuka med salsicca av Sophie Björkman

Matskribenten Sophie Björkman har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 magiska recept på brunch.

Förs ut på denna magiska receptserie av brunchrätter kommer Shaksuka. Det här receptet vill du inte missa!

Om du inte redan läst intervjun med Sophie, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Shakshuka med salsicca, pimientos de padron, fetaost och gärna en bit färskt lantbröd till.

Portioner: 4 pers

Tid: Ca 20 minuter

 

Ingredienser:

300 g salsiccia

4 ägg

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g hela tomater på burk

2-3 pimientos de padron

120 g fetaost

Oregano

Salt

Peppar

Bröd (helst något lantbröd)

TILLAGNING

1. Börja med att hacka löken och vitlöken
 
2. Dra av skinnet från salsicciakorvarna och dela ner dem i mindre bitar
 
3. Lägg de hela tomaterna i en skål och krossa dem med händerna tills det blir som en tomatsås
 
4. Skiva pimientosen i tunna skivor
 
5. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olivolja
 
6. Stek lök, vitlök och salsiccian tills de fått en bra färg (lite gyllene)
 
7. Häll över tomaterna, salta och peppra, smaka av
 
8. Låt allting puttra några minuter
 
9. Knäck i äggen i tomatsåsen, sprid över pimientosen och smula över fetaost
 
10. Lägg på ett lock och låt äggen bli klara (cirka 4 minuter)
 
11. Toppa allting till sist med lite oregano
 
12. Servera tillsammans med stekt bröd (i olivolja) eller rostat

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera