Intervju – Sophie Björkman

Det känns riktigt kul att presentera vår nästa intervju med matskribenten Sophie Björkman. Hennes talang för mat och kombinera smaker är helt fantastisk.

Sophie har tagit fram 3 st otroligt spännande recept på brunchrätter som kommer släppas här på brunchsthlm.se under kommande lördagar.

Läs intervjun med Sophie nedan och inspireras inför kommande veckornas recept!

 

Hur började ditt intresse för att matlagning och hur länge har du jobbat som matskribent?

Det började egentligen efter gymnasiet, då började jag baka en hel del och fann intresse i det. Sedan kort därefter började jag även laga olika maträtter. I cirka tre år har jag skrivit recept/ hjälpt till med matinspiration till några olika
varumärken/magasin.

 

Var finner du din inspiration ifrån? Och hur har du utvecklat din matlagning genom
tiden?

Min inspiration till bilder hittar jag nog ändå mest på Pinterest, där kan jag fastna i många timmar faktiskt, sedan även från många duktiga matkreatörer på Instagram. Jag har börjat våga testa många nya saker, förut ville jag nog mest göra det som med säkerhet blev gott. Genom att testa nytt kommer även många misslyckanden, men det får man ta.

Sophie både tillagar och fotograferar maten. Spana in Sophies snygga instagram @sophiiebjorkman
Vad är det bästa och roligaste med att skapa recept?

Det roligaste är nog hur man ibland får till smakkombinationer som är lite otippade, som faktiskt passar riktigt bra ihop. Jag har alltid bilder i huvudet hur jag skulle vilja få till ett foto och sen försöker jag matcha den bilden så bra som
möjligt med ett recept.

 

Din mat är helt fantastisk, vad är hemligheten?

Tack snälla! Jag tror ju mycket på det här med att ”äta med ögonen” , om det ser väldigt trevligt ut så brukar det oftast smaka därefter. Sedan att salta och peppra ordentligt är ju ändå viktigast (måste ju smaka något).

 

"Jag tror mycket på det här med att äta med ögonen"

Vad tycker du att en riktigt bra brunch skall innehålla?

För det mesta ägg i någon form, sälta från t.ex. bacon/salssiccia/ost eller något i den stilen. Alltid även något grönt till, antingen på sidan eller i rätten.

 

Utan att avslöja vad för brunchrätter du kommer dela med dig av kommande veckor här
på brunchsthlm.se, hur skulle du beskriva dem?

Ungefär så som jag beskrev en riktigt bra brunch, tänkte ha med det tänket iallafall.

Hur har du arbetat fram recepten?

Inspiration från bilder, tänkt vad jag gärna vill ha för smaker. Detta kombinerat vad vi brukar äta när hela familjen äter brunch ihop.

 

Ifall man vill följa mer av dig och dina goda maträtter, var hittar man dig?

Man hittar mig på instagram (sophiiebjorkman) skriver även recept till online magasinet ”Moderna Livet”

 

Har du något favorit brunchställe i Stockholm just nu?

Oj svårt, finns ju så många bra! Men Daily’s Cafe&Bistro var riktigt bra

Sophie Björkman

Namn: Sophie Björkman

Ålder: 27

Intressen: Fotografering, matlagning/bakning och att måla.

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera