Det började egentligen efter gymnasiet, då började jag baka en hel del och fann intresse i det. Sedan kort därefter började jag även laga olika maträtter. I cirka tre år har jag skrivit recept/ hjälpt till med matinspiration till några olika
varumärken/magasin.
Min inspiration till bilder hittar jag nog ändå mest på Pinterest, där kan jag fastna i många timmar faktiskt, sedan även från många duktiga matkreatörer på Instagram. Jag har börjat våga testa många nya saker, förut ville jag nog mest göra det som med säkerhet blev gott. Genom att testa nytt kommer även många misslyckanden, men det får man ta.
Det roligaste är nog hur man ibland får till smakkombinationer som är lite otippade, som faktiskt passar riktigt bra ihop. Jag har alltid bilder i huvudet hur jag skulle vilja få till ett foto och sen försöker jag matcha den bilden så bra som
möjligt med ett recept.
Tack snälla! Jag tror ju mycket på det här med att ”äta med ögonen” , om det ser väldigt trevligt ut så brukar det oftast smaka därefter. Sedan att salta och peppra ordentligt är ju ändå viktigast (måste ju smaka något).
För det mesta ägg i någon form, sälta från t.ex. bacon/salssiccia/ost eller något i den stilen. Alltid även något grönt till, antingen på sidan eller i rätten.
Ungefär så som jag beskrev en riktigt bra brunch, tänkte ha med det tänket iallafall.
Inspiration från bilder, tänkt vad jag gärna vill ha för smaker. Detta kombinerat vad vi brukar äta när hela familjen äter brunch ihop.
Man hittar mig på instagram (sophiiebjorkman) skriver även recept till online magasinet ”Moderna Livet”
Oj svårt, finns ju så många bra! Men Daily’s Cafe&Bistro var riktigt bra
Namn: Sophie Björkman
Ålder: 27
Intressen: Fotografering, matlagning/bakning och att måla.