Linsknäcke av Louise Appelgren

Frukostälskaren Louise Appelgren har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 drömmiga recept till brunchen.

Det första receptet av Louise är ett knaprigt knäckebröd gjort på linser. Nyttigt, proteinrikt och framförallt otroligt gott!

Om du inte redan läst intervjun med Louise, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Efter att ha börjat utesluta allt mer gluten i min kost, har jag blivit en riktig sucker för att baka olika varianter på glutenfria bröd och på min Instagram hittar ni bland annat recept på mitt underbara morotsbröd som jag verkligen tycker ni ska baka, om ni inte redan gjort det. Under en lång period fick jag dock dille på att baka fröknäcken och för att göra det lite mer proteinrikt, skapade jag min nya obsession som jag nu tänkte dela med mig av till er – nämligen ett fröknäckebröd med linser i!!!!

– LOUISE APPELGREN

Proteinrikt Linsknäcke med Avokado & Krasse 

Mängd: Ca 1 ungsplåt

Tid: 8 timmar blötläggning av linser + ca 75 minuter förberedning & tillagning i ugn

 

Ingredienser:

0,75 dl torra linser

0,5 dl linfrön

1 dl solrosfron

0,5 dl majsmjöl

1,5 msk fiberhusk

0,5 tsk chiliflakes

2 tsk rosmarin

2 tsk havssalt

1 msk rapsolja

2 dl kokande vatten

TILLAGNING

1. Skölj alla linserna och lägg dem i blöt (kallt vatten) i minst 8 timmar.
 
2. Sätt ugnen på 175 grader.
 
3. Blanda alla torra ingredienserna tillsammans med linserna i en bunke.
 
4. Tillsätt rapsolja och vatten och låt stå i 10 minuter.
 
5. Kavla sedan ut degen på en bakplåt som du klätt med bakplåtspapper. Detta kan vara lite knepigt men ha tålamod och använd händerna för att få ut allt så jämt som det bara går.
 
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills knäcket får lite gyllene färg.
 
7. Ta ut knäckebrödet och låt svalna och stelna ytterligare.
 
8. Servera med vad du än är sugen på! Jag älskar att bre på med ett ordentligt lager BREGOTT, någon skiva av en riktigt lagrad Herrgårdsost, en fint skuren avokadohalva, hyvlade rädisor och massa krasse on top!

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera