Bananpannkakor med Saffran av Louise Appelgren

Frukostälskaren Louise Appelgren har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 drömmiga recept på brunch.

Det andra receptet från Louise är en populär brunchklassiker med en spännande twist! Vilken dröm!

Om du inte redan läst intervjun med Louise, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Det här kan vara bland det absolut godaste jag vet så gör dig själv en tjänst och stek
saffransbananpannkakor så snart du bara kan!!!!!!

– LOUISE APPELGREN

Saffransbananpannkakor med Björnbärskompott och Vaniljwhip!  

Portioner: 2 pers

Tid Saffransbananpannkakor: ca 15 minuter 

Tid Björnbärskompott: ca 10 minuter 

Tid Vaniljwhip: ca 5 minuter

 

Ingredienser – Saffransbananpannkakor:

2 ägg

2 bananer

1 pkt saffran 0,5 g

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

Kokosolja till stekning.

 

Ingredienser – Björnbärskompott:

3 dl björnbär (färska eller frysta)

1,5 dl vatten

4 msk chiafrö

1 tsk vaniljpulver

 

Ingredienser – Vaniljwhip:

1 dl havreghurt

1 tsk vaniljpulver

Lime squeeze från lite mindre än en halv lime

1 tsk honung

TILLAGNING

Saffransbananpannkakor

1. Blanda alla ingredienser förutom kokosoljan i en mixer.
 
2. Lägg sedan en klick kokosolja i en stekpanna och häll ut smeten i pannan genom att använda dig av ungefär
två matskedar till varje plätt.
 
3. Stek på medelvärme och vänd efter att de börjat få lite färg på undersidan.
 

Björnbärskompott

1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra på medelvärme i 4-5 minuter.
 
2. Ta av från plattan och häll över i en skål.
 
3. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen.
 
4. Chiafröna kommer då svälla ytterligare och ge kompotten en något tjockare konsistens.
 

Vaniljwhip

1. Blanda alla ingredienser och smaka av med sötma efter smak.

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera