Sötpotatisomelett Av Louise Appelgren

Frukostsälskaren Louise Appelgren har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 drömmiga recept på brunch.

Det sista receptet på denna härliga receptserie av Louise är en grym omelett med sötpotats och det där ”lilla extra”!

 

Om du inte redan läst intervjun med Louise, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Jag fullkomligt älskar idén att bjuda mina gäster på små miniomeletter, så den här
omeletten är faktiskt bara gjord på ett ägg! I vanliga fall när jag äter en omelett så
brukar jag se det som en hel måltid, men med de här så kan den funka alldeles perfekt
som en liten side på brunchen, ungefär som scrambled eggs!

– LOUISE APPELGREN

Sötpotatisomelett med Getost, Oregano & Honungsrostade Tomater 

Portioner: 1 pers

Tid: 20 minuter

 

Ingredienser:

1 ägg

0,5 sötpotatis

45 g getost

10 färska coctailtomater

0,5 rödlök

Några kvistar färsk oregano

1 msk honung

Smör & rapsolja att steka i

TILLAGNING

1. Hyvla 3-4 skivor av sötpotatisen tunt med en mandolin eller osthyvel.
 
2. Lägg en klick smör i en stekpanna (gärna en mindre om du har) och placera varje hyvlad bit av sötpotatisen i stekpannan på den vänstra delen av stekpannans botten.
 
3. Låt dem stekas ett litet tag på medelvärme.
 
4. Kläck ett ägg i en skål och vispa samman med salt och peppar.
 
5. Häll över ägget i pannan och låt puttra ett tag.
 
6. Smula ner hälften av chèvren och några blad av den färska oreganon, och ta sedan en stekspade för att fälla ihop omeletten genom att vända över den högra sidan av omeletten på den vänstra.
 
7. Ta av omeletten från pannan och lägg upp på en tallrik genom att vända på omeletten igen, och få till det så att den sidan med de stekta sötpotatisarna på, hamnar uppåt.
 
8. Stek sedan dina körsbärstomater i lite rapsolja, färsk oregano och honung.
 
9. Lägg på dem på omeletten och smula på lite ytterligare getost, finhackad rödlök, färsk oregano
och havssalt på toppen. ÄT OCH NJUT!

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera