Amerikanska pannkakor av Pontus Karén

Restaurangchefen och kocken Pontus Karén har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 spännande recept på brunchrätter.

Det är dags för recept nummer tre och det sista receptet från Pontus i den här receptserien. En välkomponerad klassiker med egentillagad sylt. Kan det bli bättre? 

Om du inte redan läst intervjun med Pontus, vill vi varmt tipsa er att läsa den genom att klicka här.

Foto: Emilie Andersson

Amerikanska pannkakor med hemgjord hallonsylt och lönnsirap  

För ca 4 personer

 

Ingredienser 

Pannkakor

2 dl mjölk

Lite citron cest.

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 hela ägg

ca 4 dl vetemjöl

50 g brynt smör

 

Hallonsylt

0.5 kg hallon

3-4 dl syltsocker

1 tsk vaniljsocker

Foto: Emilie Andersson

TILLAGNING

Amerikanska pannkakor

1. Blanda ihop alla ingredienser förutom vetemjölet.
 
2. Skikta i vetemjölet till en jämn smet.
 
3. Låt stå i ca 15 min innan du börjar steka pannkakorna (Detta får bakpulvret en chans att öka sin ”fluffig” het sen när du steker pannkakorna.
 
4. Stek små pannkakor ca 10 cm i omkrets.


Hallonsylt

1. Koka socker och hallon i en kastrull på låg värme i ungefär 25 minuter tills pektinet i syltsockret aktiverats (sylten ska börja bli lite tjock).
 
2. Önskas det sötare sylt så häller du på mer socker.
 

Tillbehör till pannkakorna

– Färska blåbär
– Vispad grädde
– Lönnsirap

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera