Tartar på hjort med lingon och chili av Pontus Karén

Restaurangchefen och kocken Pontus Karén har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 spännande recept på brunchrätter.

Recept nummer två från Pontus är äntligen här. Här kan man briljera i köket och överraska med en oväntad brunchrätt. 

Om du inte redan läst intervjun med Pontus, vill vi varmt tipsa er att läsa den genom att klicka här.

Foto: Emilie Andersson

Hjorttartar med lingon och chili  

För 2 personer

 

Ingredienser 

ca 140 g hjort (eller så funkar vanligt nötkött eller älg)

1 msk råa lingon

1 röd chili

1 tsk dijonsenap

Blåbär

Fling salt & peppar

Rostad lök

Färsk rosmarin

Persilja

Olivolja

Foto: Emilie Andersson

TILLAGNING

1. Skär ner hjorten i fina bitar (ca 2 x 2 mm). Blanda med lingonen, dijonsenapen, lite olivolja och peppar.
 
2. Fin hacka chilin och sedan börja garnera tartaren.
 
3. Har du en stans ring så blir detta självklart finast.
 
4. Ca 70 g tartar per person, lite fin hackad chili, örter, lite rostad lök och sedan avsluta med lite flingsalt.​

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera