Citrusvåffla med forellrom av Pontus Karén

Restaurangchefen och kocken Pontus Karén har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 spännande recept på brunchrätter.

Först ut är en älskad rätt men med härliga inslag av citrus. Dags att plocka fram voffeljärnet! Nu kör vi!

Om du inte redan läst intervjun med Pontus, vill vi varmt tipsa er att läsa den genom att klicka här.

Foto: Emilie Andersson

Citrusvåffla med forellrom  

Antal: ca 4 vofflor

 

Ingredienser – Voffelsmet:

1 dl mjölk

0.5 dl kallt vatten

4 st (normal stora isbitar)

Cest från 0.5 citron

2 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 hela ägg

Ca 3.5 dl vetemjöl

30 g smält smör.

 

Ingredienser – Topping:

0.5 fin hackad rödlök

Ca 100 g forell rom

Cest från 1 citron

Cremé freiché

Dill

Foto: Emilie Andersson

TILLAGNING

Citrusvofflor

1. Blanda ihop allt förutom vetemjölet. Blanda ordentligt tills isen smällt och vätskan blivit riktigt kall (detta gör våfflorna extra frasiga).
 
2. Skikta i mjölet under omrörning tills du fått en ganska tjockflytande smet utan klumpar (ibland kan det behövas mer eller mindre mjöl men smeten ska ungefär vara dubbelt så tjock som en vanlig pannkakssmet).
 
3. Redo att gräddas i voffeljärnet.
 

Topping / Plating 

1. Grädda våfflorna och skär ut ”hjärtan” och servera i form av shareing.
 
2. En liten sked cremé freiche (detta är mycket lätt att göra om du har en skål med lite varmt vatten som du doppar skeden i)
 
3. Lite forellrom, rödlök, cest från citron samt en liten dill kvist

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera