Kesofrallor toppade med västerbottenost av Skippa Sockret

Vi är fantastiskt glada att presentera Martina. Stjärnan bakom instagramkontot och varumärket Skippa Sockret har tagit fram 3 sockerfria och helt underbara recept för BrunchSthlm.se.

Blir det mer myskänsla än av doften av nybakat på morgonen? Äntligen dags för andra receptet från @Skippasockret och dessa magiska kesofrallor skojar man inte bort!

Om du inte redan läst intervjun med Martina, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Kesofrallor toppade med västerbottenost 

Antal: 3-5 st frallor beroende på storlek

Tid: ca 45 minuter (inklusive tiden de bakas i ugnen)

 

Ingredienser:

2 st ägg

3 dl havregryn

2 dl keso mini

1 tsk chiafrön

1 tsk bakpulver

1 tsk brödkryddor

En nypa salt

Västerbottenost efter smak

Foto: Skippasockret

TILLAGNING

1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Blanda ihop alla ingredienser förutom osten i en bunke med hjälp av en gaffel.
 
3. Klicka ut smeten portionsvis på en plåt med bakplåtspapper, det räcker till 3-5 stycken frallor beroende på hur stora du vill ha dem. Toppa nu varje fralla med lite smulad västerbottenost och chiafrön.
 
4. Baka av i ugnen 20-25 minuter, håll lite koll tills de får en fin färg.
 
5. Ta ut, låt svalna något och njut sedan tillsammans med färskost och marmelad!

Foto: Skippasockret

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera