Sötpotatispannkakor av Oskar Ekdahl

Frilanskocken Oskar Ekdahl har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 magiska recept på brunch​.

Vi är superstolta att nu presentera det första receptet i denna serie och vi säger bara WOW!

Om du inte redan läst intervjun med Oskar, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Sötpotatispannkakor med varm, vispad fetaost, granatäpple, avokado, za’atar och mynta.

4 pers

 

Sötpotatispannkakor:

250 g sötpotatis

3 ägg (äggvitan för sig)

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1-2 dl mjölk beroende på hur “torr” sötpotatisen är.

1 tsk salt Olja att steka i

 

Za’atar (kryddblandning):

4 msk hackade, rostade hasselnötter

1 msk spiskummin, rostade och mixade

2 msk sumac

2 msk rostade sesamfrön

1 msk torkad oregano

2 tsk korianderfrön, rostade och mixade

 

Topping:

Granatäppelkärnor

Avokado

200 g fetaost

1 msk creme fraiche

Mynta

TILLAGNING

1. Dela sötpotatis och kör i ugn, 180 grader tills den blivit mjuk, ca 40 minuter. Ta bort
skalet och mosa grovt med en gaffel och låt svalna. Detta moment görs med fördel
någon dag/dagar i förväg.

2. Blanda alla ingredienser förutom äggvitan till pannkakssmeten. Vispa upp äggvitorna till
ett fast skum och vänd försiktigt i smeten. Låt vila ca 10 minuter.

3. Värm fetaosten i ugnen. 200 grader ca 5 minuter tills den blivit mjuk. Vispa eller mixa
tillsammans med en matsked creme fraiche.

4. Stek pannkakor på medelvärme och håll varma i ugnen.

5. Servera tillsammans med skivad avokado, granatäpple, kryddblandningen, den vispade
fetaosten och mynta.

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera