Spenatvåfflor av Oskar Ekdahl

Frilanskocken Oskar Ekdahl har unikt för BrunchSthlm.se tagit fram 3 magiska recept på brunch.

Äntligen kan vi presentera det andra receptet i denna serie. Nu kommer du önska att varje dag blir en våffeldag!

Om du inte redan läst intervjun med Oskar, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Spenat- och örtvåfflor med burrata, tomat och pinjenötter.

4 pers

 

Ingredienser:

100 g smält smör

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk socker

½ tsk salt

4 dl mjölk

2 ägg

70g spenat

Citronzest från ½ citron

Örter, t ex krasse, basilika, persilja.

 

Topping:

Burrata (rumstempererad)

Tomater

Rostade pinjenötter

Örter

TILLAGNING

1. Mixa alla ingredienser till våfflorna med en stavmixer tills det att spenat är helt mixad och
smeten fått fin, grön färg. Låt stå 10 min.
 
2. Rosta pinjenötter i en torr panna tills de fått fin färg.
 
3. Dela tomater och blanda upp med salt, peppar, olivolja, chiliflakes och äppelvinäger.
 
4. Grädda våfflorna i våffeljärnet och håll varma på ett galler i ugnen.
 
5. Lägg upp på tallrik, strö på lite flingsalt och svartpeppar och ät direkt.

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera