Brunchburrito av Calle Winberg

Calle Winberg, känd från bland annat Sveriges Mästerkock har tagit fram tre grymma recept för BrunchSthlm.se.

Nu är det dags för recept nummer två som även klockrent kan beskrivas med 2 ord,

Enkelt & Asgott!

 

Om du inte redan läst intervjun med Calle, vill vi varmt rekommendera att läsa den genom att klicka här.

Foto: Tv4

Den här rätten är en go to för mig när det gäller att laga något enkelt och asgott som ska mätta många brunchmagar. Du kan variera dessa i massor, man kan i princip ha i vad man vill – byt ut korven mot bacon eller svamp, använd andra grönsaker etc. Succékoncept måste jag säga. Här är det rätt svårt att säga exakta mängder, då det beror på hur vågad du är med mängden fyllning i varje burrito.

– Calle Winberg

Brunchburrito med färsk korv, salsa och ägg

Portioner: 3-4 burritos

Tid: ca 30 minuter

 

Ingredienser:

150 g färsk salsiccia

3 mellanstora tomater (jag valde tomatillos, gul och röd tomat)

1 avocado

1/2 kruka färsk koriander

Saft från 1/2 lime

6 ägg

2 msk neutral olja

100g riven ost

3-4 stora tortillabröd – viktigt att använda de största du hittar.

Salt & peppar

Foto: Calle Winberg

TILLAGNING

1. Sätt en panna på medelvärme medan du ”skalar” korven – alltså tar ur färsen från sitt hölje.
Dela sedan ner korvfärsen i mindre bitar. Stek på medelhög värme tills dess att korvfärsen är gyllenbrun.
 
2. Under tiden färsen steker kan du förbereda salsan; tärna ner tomat och avocado i en skål, pressa ner limesaft, tillsätt finhackad koriander och smaka av med salt och peppar.
 
3. När korven är klar kan du plocka ut den från pannan. Låt stekpannan stå kvar och värma.
 
4. Knäck i äggen. Använd en mindre sked eller gaffel för att blanda äggen till en röra. När du fått den konsistensen du gillar på din äggröra kan du salta och ställa av i en separat skål. Tips: gör inte äggröran för rinnig, då kan den bli svår att hantera när du ska rulla ihop burriton.
 
5. Gör rent stekpannan och ställ tillbaka den på medelvärme. Tillsätt olja och låt värma några minuter medan du rullar dina burritos.
 
6. Nu är det dags för burritorullning! Här får man prova sig fram lite kring hur mycket man kan fylla dessa, så labrorera lite med mängder. Viktigt bara att ha ca lika delar av alla komponenter. Börja med att breda ut äggen i botten, lägg på korvfärsen, sedan salsan och toppa med lite riven ost.
 
7. Vik först in ”sidorna” av brödet, alltså höger- och vänsterkanterna. Vik sedan över ändan som är närmst dig och ta hjälp av denna för att ”dra” fyllningen mot dig för att göra rullningen så tight som möjligt. Rulla sedan tills du får en rund och fin burrito.
 
8. Stek nu burritosarna på alla sidor. Börja med fördel att steka sidan som har kanten/slutet på brödet, så kommer burriton att förseglas. Stek tills dess att burriton fått jämn och fin gyllenbrun yta.
 
9. Låt sedan dessa vila på en skärbräda i några minuter. Skär sedan på mitten och servera. Bon apetit!

 

Foto: Calle Winberg

Kommentarer

  • Inga kommenterar ännu.
  • Kommentera